JA slide show
Noticies > CONVOCATÒRIA XVI PREMI SANT JORDI DE LITERATURA ESCOLAR (2010)
CONVOCATÒRIA XVI PREMI SANT JORDI DE LITERATURA ESCOLAR (2010) PDF Imprimir Correu
Diumenge, 13 de Juny de 2010 01:00

 

presentaci_SJ_001

Aquest any l'Associació Cultural l'Antina ha convocat el XVI Premi Sant Jordi de Literatura Escolar,  a les  modalitats de narrativa i poesia,   per a l'alumnat de Primària de Santa Pola.  Les bases -que es mostren a l'apartat de comunicats- es repartiran  als col·legis i  quan es recullen  els treballs es reunirá el jurat -la compossició del qual també es farà pública en aquesta mateixa pàgina web- per a decidir els que són mereixedors de premis, de àccesits o de mencions honorífiques.

L'Antina es congratula un any més -i aquest  ja és el  setzè- de poder presentar un concurs com aquest dirigit als xiquets i xiquetes de Primària amb els seus dos vessants:  col·laborar a que els estudiants  treballen i estimen la literatura -aquí narrativa i poesia-; i que ho facen en valencià, la llengua a la que pertanyem i que tan necessitada està d'estima per part de tots, però especialment dels xiquets i els joves.

A més de l'Antina, que dóna la idea i l'empenta inicial, és d'agrair la col·laboració que fa l'Ajuntament, per la Regiduria de Cultura i a través de les Biblioteques -és a dir de les bibliotecàries i bibliotecaris- per a poder dur a terme tot el treball que un concurs comporta: cartells, bases, recollida de treballs, reunions dels jurats, entrega de premis, etc.

També és molt important -importantíssim podriem dir millor- la tasca que fan els "coles"  i, especialment, els mestres, que són els que animen els alumnes a participar; que fan que a les classes es cree un ambient de treball primer i  de correcció i presentació dels treballs després.  Tot això buscant temps per a fer-ho dins d'una apretada agenda que ja tenen.

I que dir dels xiquets i xiquetes que participen!  Sense ells, el concurs no tendria cap sentit. I és de veure quins treballs fan, quines presentacions més originals i l'interés que posen la major part.  És, com sempre, una llàstima que no es puguen premiar a tots, perquè la major part s´ho mereixen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Associació Cultural L'Antina

© 2010 Associació Cultural L'Antina · Santa Pola ·Alacant